yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık ve lezzet anlamına geliyor. Bu tarifi marketten alınan kültür mantarı ile yapsanız da istediğiniz lezzete ulaşamazsınız. Fakat kanlıca bulamazsanız diğer dağ mantarlarını da kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Çankırı Usulü Mantarlı, Malzemeler:
  • Yarım kilo kanlıca dağ mantarı
  • 3 Baş orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet doğranmış domates
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 3 adet arzuya göre acı veya tatlı sivri biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Hamuru için malzemeler:
  • 3 su bardağı ılık su,
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Yağlamak için:
  • 50 gram margarin
Çankırı Usulü Mantarlı Hazırlanışı:

Geniş bir hamur karıştırma kabının içine ılık suyu ve unu ve tuzu atıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Çankırı Usulü Mantarlı

Hamur yoğururken kabına ve elinize yapışmıyorsa istenilen kıvama gelmiş demekti. Hamur istenilen kıvama geldikten sonra üzerine bir bez örtüp dinlenmesi için bir kenara kaldırıyoruz.

Geniş bir tavanın içine sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz. Soğanları ince ince doğrayıp kızaran yağın üzerine atıyoruz. Daha sonra sivri biberleri doğrayıp soğan ile birlikte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine domatesleri ve salçaları atıp kavuruyoruz. İnce ince doğranmış mantarları ilave edip kısık ateşte mantarlar pişinceye kadar kavuruyoruz. Mantar suyunu çekinceye kadar ateşte kalması yeterli olacaktır. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler oluşturuyoruz. Bu bezeleri teflon tava genişliğinde açıyoruz. Aynı büyüklükte bir beze daha açıyoruz.

Teflon tavayı ısınması için ocağa alıyoruz. hazırladığımız harçtan bir buçuk kaşık kadar harç alıp açtığımız hamurun bir tanesinin üzerine yayıyoruz. 
Açtığımız diğer hamuru üzerine kapatıp, pişerken suyunun akmaması için kenarlarını bastırarak kapatıyoruz ve tavaya atarak altını üstünü kızartarak güzelce pişiriyoruz. İndirmeden önce pişen yüzlerini margarin sürüyoruz. Kalan hamuru da aynı şekilde pişirdikten sonra fazla soğumadan sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 19.11.2015 10:33:56

Çankırı Usulü Mantarlı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çankırı Usulü Mantarlı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit salata elde edilir. Denizli yöresin bu salataya buna bediren adı verilir...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Nevşehir Fırında Çömlek Eti

Nevşehir Fırında Çömlek Eti, Nevşehire özgü bir yemek türü olup ağızları sulandırabilecek en güzel yemeklerden biri olmaktadır. Özellikle Nevşehirlilerin en önemli misafirlerine yaptıkları ve sundukları bu yemek hem doyurucu olup...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018