yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme Tarifi

Malzemeler:
  • 1 kg uzun patlıcan
  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 2-3 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı: Patlıcanların saplarını kesip yıkayın, iki tarafından karşılıklı iki şerit soyun. 1,5 cm'lik halkalar şeklinde dilimlenip bir süzgece alınır, üzerine bir kaşık kadar tuz serpilir. Bir saat kadar bir yerde bekletilir. Bu arada patlıcanlar biraz sulanacaktır. İyice sulanan patlıcanlardan birkaç dilimi üst üste koyup iki avuç arasında bastırılarak suyu iyice sıkılır. Böylece hem acı suyu gidecek, hem kızartırken yağ sıçramasına engel olunacak.
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme

Derin bir tavada yada fritözde biraz kızartılır. Bir kevgirle alınıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa koyularak fazla yağı çekmesi sağlanır. Diğer yandan  domates ve yeşil biberler 2-3 cm büyüklüğünde dilimlenir. Et, kırmızı biber, karabiber ve tuzla terbiyeledikten sonra da yoğurulur. Yuvarlak veya dikdörtgen derince bir fırın kabına, iki patlıcan arasına boyutları uygun şekilde yuvarlak yassı bir et köftesi yapılarak yerleştirilir (et köfteleri için cevizden biraz küçük yuvarlaklar alınıp ve yassılaştırılır). Arasına et köftesi koyulan patlıcanların bir tarafına dilimlenmiş bir dilim domates ve bir biber konur. Hazırlanan malzemeler bitince salçalar bir kaseye koyulur bir bardak su ile eritilip, hazırlanan yemeğin üzerine gezdirilir. Fırın kabındaki malzemelerin seviyesine gelecek şekilde su ilave edilerek suyu tamamlanır. Önce 250 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Sonra fırının derecesi 180 dereceye düşürülüp üstü yanmadan kızarana kadar pişirilir (yaklaşık olarak 30 dk). Yanında pilav ve cacık ile harika bir ziyafet yemeği olacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 17.11.2015 11:24:20

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, Bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında yer almaktadır. Antep birçok yemeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Bunla...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat mantı denilince akla ilk olarak Kayseri gelmektedir ana yemek olarak tüketi...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Eskişehir Ciğer Yahnisi

Eskişehir Ciğer Yahnisi, Eskişehir'in yöresel mutfağından sizler için hazırladığım ciğer yahnisi tarifini gururla sunuyorum. Sakatat grubu bir çok kişinin damak zevkine hitap etmez. Aslında alışmışlığın getirdiği sonuçlar, hepimiz...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018