yoreselyemekler.gen.tr
yöresel yemekler

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de oldukça çeşitlilik görülen Kütahya’nın bu yazımda Gökçümen hamursuzu tarifinin paylaşacağım sizlerle. Oldukça lezzetli bir börek çeşidi olan ve ismini Kütahya’nın Gökçümen mahallesinden alan Gökçümen hamursuzunun yapılışı da oldukça basit. İşte Kütahya’nın bu leziz Gökçümen hamursuzu tarifi… 

Gökçümen Hamursuzu İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kilo beyaz un

İç Harcı İçin

  • 200 gram haşhaş
  • Yarım paket katı yağ
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ 
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu Yapılışı: Derin ve geniş bir kabın içerisine 2 su bardağı su, 1 kahve fincanı zeytinyağı, göz kararı tuz ve 1 kilo beyaz un yavaş katılarak normal hamur kıvamında bir hamur elde edilinceye kadar tüm malzemeler yoğrulur.
Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Daha sonra, yoğrulan hamur dinlenmesi için bir kenara alınır. Ardından, bir tava içerisine 200 gram haşhaş, yarım paket katı yağ ve 1 çay kaşığı sıvı yağ koyularak, karıştırılarak ısıtılır. Elde edilen hamur 12 eşit parçaya bölünür. Bölünen her parça tabaktan biraz daha küçük olacak şekilde tek tek açılır ve bir fırça yardımı ile hamurun üzerine sıvı yağ sürüldükten sonra, hamurların hepsi üst üste dizilir. En üste de sıvı yağ sürülüp, hamur tekrar açılarak büyütülür. Daha sonra ise, hamurun kenar kısımları ortaya gelecek şekilde katlanıp, tepsi büyüklüğünde olacak şekilde tekrar açılır. Açılan hamurun üzerine haşhaşlı yağdan sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirildikten sonra fırından alınır ve ılıkken tabaklara koyularak servis edilir. Afiyet olsun… 

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2015 14:55:37

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarakta yiyebilirsiniz. Anadolunun vaz geçilmez lezzetidir. Sağlıklı, çok vitaminli ve besleyicidir. Aynı zamanda protein kayn...

Isparta Usulü Taseti

Isparta Usulü Taseti: Yöresel tariflerden biri de Isparta usulü teseti yemeğidir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen bu yemeğin tarifi de çok kolaydır. Yapılışı şu şekildedir.Malzeme listesi: 1 kilo orta boy pa...

Çankırı Usulü Mantarlı

Çankırı Usulü Mantarlı, Anadolu'nun hemen her bölgesinde özellikle ormanlık alanlarda yetişen kanlıca mantarı ile yapılan çok nefis bir tariftir. Mantar bir çok yönden çok sağlıklı bir üründür. Birde doğadan olunca iki kat sağlık...

Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılma...

Hatay Usulü Hettüş

Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatta iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsi...

Hakkari Usulü Doleme

Hakkari usulü Doleme: Yöresel yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilen yemeklerden biri de Hakkari usulü doleme yemeğidir. Lezzetli oluşuyla çok sık tercih edilen bu yemeğin yapımı şu şekildedir; Malzeme Listesi1 kilo kab...

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu

Kütahya Usulü Gökçümen Hamursuzu, Kütahya ilimizde insanlar genel olarak ev ürünleri ile beslenmektedirler ve bu beslenmenin temelini buğday ürünleri, hamurlular ile süt ürünleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra böreklerde de ol...

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk

Gaziantep Usulü Fıstıklı Tavuk, Fıstıklı tavuk Antep yöresinin  yemeklerinden meşhur olup hemen hemen Antepli hamarat bayanların yapmış olduğu en pratik ve en kolay yemeklerden biri olmaktadır. Misafir perverliği seven Gaziantepli...

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça faydalı ve çok pratik bir yemektir. Şimdi Balıkesir yöresine ait olan çalkama yeme...

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü  etli samsak tavası, Bu yemek Gümüşhane yöresine aittir.Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıd...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

yöresel yemekler, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018