Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukları ve herkes tarafından beğenilen Türk mutfağı kendini ispatlamıştır. Bundan dolayı, ülke olarak çok şanslıyız. Türk mutfağı kültürünü oluşturan tatlar genel olarak Anadolu kültürüne bağlı olarak gerçekleşen yemeklerdir.
Ülkemizin 81 vilayetine özgü tatlar ve lezzetler mevcuttur. Adıyaman iline özgü olan lezzetli Adıyaman usulü patlıcan köfte de bu lezzetlerden biridir. Anadolu'nun başlıca kültürüne ev sahipliği yapan illerden biri olan Adıyaman iline özgü Adıyaman usulü patlıcan usulü köfte vermiş olduğu lezzet ile sağlık açısından da bir o kadar eşsiz bir yemek türüdür. Diğer hazırlanan köftelere oranla içeriğinde az miktarda yağ bulunması ile hem hafif hem de sağlıklı bir lezzettir. Anadolu'da genel olarak ağız tatlarına çok önem vermektedirler. Şöyle ki hazırlayacağımız Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanırken evlerinde asla teflon tava vb. Gibi malzemeler kullanılmamakta ve mahalle fırınlarında sebzeleri pişirmektedirler. Fakat metropollerde böyle bir imkân olmayacağından siz kendiniz teflon tavada hazırlayabilirsiniz. Bundan dolayı, bizde sizler için herkesin evde hazırlayabileceği şekilde Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanışını açıklayacak olursak;

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte İçin Gerekli Malzemeleri

  • 5 adet patlıcan (Orta boy uzun)
  • Yarım kilo kadar dana kı
    yma
  • 1 adet kuru soğan (Orta boy)
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz (Ölçütüne kendiniz karar verebilirsiniz)
  • Bir tutam pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Sosu İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 adet domates (Orta boy)
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak (Orta boy)
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Bir tutam tuz

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Nasıl Yapılır?


Adıyaman usulü patlıcan köfte hazırlanışı, ilk olarak patlıcanları fırında iyice közleyeniz ve közlediğiniz beş adet patlıcanı bir kenara alarak soğumasını sağlayın. Ardından genişçe bir kab alarak içine kıymanızı aktarın. Sonrasında kuru soğanı ince ince kıyımlayınız. Veya robota verebilirsiniz. Kıymanın bulunduğu kaba soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi aktarılarak iyice yoğurunuz. Ardından yoğurma işlemi bittikten sonra patlıcanların baş kısmı kalacak şekilde iyice soyunuz. Ardından yoğurduğunuz kıymayı 5 eşit parçaya bölünüz ve soyduğunuz patlıcanların dış kısmında boşluk kalmayacak şekilde iyice kaplayınız. Patlıcanların dış kısımlarını kıyma ile kapladıktan sonra tepsiye dizerek üstünden zeytinyağını gezdirerek fırına atınız. Fırında pişmesi sağlanana kadar sizde sosunu hazırlamaya geçebilirsiniz. İlk olarak birer tava alarak biberleri ince ince dilimledikten sonra tavada pişmesini sağlayın. Ardından tavaya dilimlediğiniz domatesleri ve dövmüş olduğunuz sarımsakları da atarak ve son olarak yağını ile tuzunu da atarak iyice kızarmasını sağlayın. Ardından fırında hazırlamış olduğunuz Adıyaman usulü patlıcan köftenizin üzerine sıcak sıcak dökerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
19.01.2024 11:46:33
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte"
Denedim çok hafif kolay yapılan bir kebap
Betül . 13.08.2017

Kastamonu Usulü Banduma

Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has l...
Devamını Oku

Konya Usulü Bamya Tarifi

Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği ço...
Devamını Oku

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve...
Devamını Oku

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. ...
Devamını Oku

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında...
Devamını Oku

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça fayd...
Devamını Oku

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler ...
Devamını Oku

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat ma...
Devamını Oku

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarak da yiyebilirsiniz. Anadolu'nun vaz geçilmez lez...
Devamını Oku

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinl...
Devamını Oku

Mardin Usulü Maldum

Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiy...
Devamını Oku

Karaman Usulü Et Tarhanası

Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası...
Devamını Oku

Adana Usulü Süllüm

Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısı...
Devamını Oku

Hatay Usulü Kolay Muhammara

Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu'nun birçok yerinde yapılmak...
Devamını Oku

Isparta Usulü Nokul

Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı. Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın ...
Devamını Oku

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte

Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zama...
Devamını Oku

Kars Usulü Hangel Yemeği

Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait birçok yemek tarifi ve birçok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri v...
Devamını Oku

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, Isparta ...
Devamını Oku

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit...
Devamını Oku

Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı

Hatay usulü güveçte tepsi kebabı, Hatay yöresine ait eşsiz lezzetlerden biridir pilavların yanına çok yakışan bir yemek türüdür hemen herkes tarafından çok s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024