Mardin Usulü Maldum

Mardin Usulü Maldum

Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiyenler bir daha yemeden duramamaktadır. Son derece lezzetli olan ve yiyenleri büyüleyen bu yiyecek ülkemizin doğu bölgesine ait lezzetler arasında yer almaktadır. Yapılışı biraz zor gibi görünen ve insanların aklına çok zor yapılan bir yemek olarak kazınan maldum aslında doğru bir şekilde yapıldığında çok kolay olmaktadır.
Sizlerde Mardin yöresine ait olan maldum yemeğini kendi evinizde yaparak misafirlerinize ya da ailenize mükemmel lezzetleri tattırabilirsiniz. Fakat uygun lezzeti yakalayarak bu yemeği aynen mardin yöresindeki gibi yapabilmeniz için sizlerde verdiğim tarafi uymalısınız. Aksi durumlarda kıvamsızlık durumu meydana gelebilmektedir. Yapılışı zor gibi görünse de aslında oldukça kolay olan bu yemek tarifini uygulamak için bazı malzemeler gerekmektedir. Diğer yemeklere göre oldukça fazla malzemeden yapılan bu yemeğin yapılışı sonrasındaki lezzeti tattıktan sonra sizlerde malzemenin çok bir öneminin olmadığını göreceksiniz. Şimdi gerekli olan malzemeleri hazırlayarak bu yemeğin yapılışına geçebilirsiniz.

Malzemeler:
  • Yarım kilo kadar dana kıyma
  • Üç adet küçük boy kabak,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Beş adet sivri biber,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Bir tutam karabiber ve bir miktar pul biber,
  • Bir tutam yenibahar,
  • Bir miktar sıvı yağ,
  • Dört adet domates,
  • Üç adet patlıcan
  • Dört diş kadar sarımsak
İşte bu malzemeler hazırlandıktan sonra artık Mardin usulü maldum yapılış aşamalarına geçebilirsiniz.
Fakat belirtmek isterim ki günümüzde hijyen konusu son derece önemlidir. Bu nedenle yıkanabilecek tüm malzemeleri bol bol yıkamanızı tavsiye ederim.

Yapılışı: Öncelikle patlıcanların tümünü alacalı bir şekilde soyarak halka halka patlıcanları bir kap içerisine doğrayın. Halkaların eşit büyüklükte olmasına özen gösterin. Patlıcanlar soyularak doğrandıktan sonra tuzlu su içerisine koyarak bir süre boyunca bekletin. Bu şekilde patlıcanın acılığı gidecektir. Daha sonra elimizde olan kabaklarında kabuklarını soyarak halka olarak doğrayın ve bir kaba koyun. Bu durumdan sonra domateslerin de kabuğunu soyarak bir domates altı dilim olacak şekilde bölün. Unutmayın ki temiz bir şekilde soyulan domatesler lezzeti arttıracaktır.

Bu aşamada biberleri de yıkadıktan sonra boylamasına ortadan ikiye keselim. Şimdi tava içerisine kızartma yapmak için bir miktar tere yağı ya da sıvı yağ kullanarak bu sebzelerin tümünü kızartınız. Fakat unutmayın ki hepsini karıştırmadan sırayla kavurarak ayrı kaplarda muhafaza etmelisiniz. Şimdi ise yemeğin içerisinde kullanılacak olan köfteler için harç yapalım. Bir kap içerisine malzemelerde bahsettiğimiz kadar kıymayı koyarak üzerine baharatları ve biber türlerini ekleyelim. Üzerine ise ince ince doğranmış olan maydanozları ekledikten sonra yeteri kadar tuz atın ve yoğurun. Tam olarak karışana kadar bu işlemi gerçekleştirin.

Şimdi harcımızı kullanarak köfteleri ceviz büyüklüğünde hazırlayarak bir yere dizelim. İşte bu aşamada malzemelerimizi birleştirmeye hazırız. Öncelikle bir fırın tepsisi alarak malzemeleri sırayla patlıcan, köfte, kabak, domates, biber olacak şekilde dizin. İşte sonlara geldik. Şimdi yemekte Mardin usulü maldum yemeğinde kullanılacak olan sosu hazırlamak için bir kap içerisine salçayı ekleyerek bir su bardağı kaynar su ekleyelim ve bir tatlı kaşığı pul biberle birlikte iyice sos olana kadar çırpalım. Bu soru fırın tepsisi üzerinde gezdirin. Şimdi son olarak fırına atarak 180 derecede sebzeler kızarana kadar bol bol pişirin afiyet olsun.

Mardin Usulü Maldum Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Mardin Usulü Maldum"
malzeme listesinde soğan var tarifte göremedim nerede kullanılıyor
Şenol . 16.08.2016
CEVAP YAZ
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zamanda etli ve etsiz olabilmektedir. Şanlı Urfa'ya özgü bu lezzetin her iki çiğ köftesi de son d...
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Arap Tava
Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 olsun hemen duzenlıyorum hatay usulü Arap TavaBu yemek Hatay’da pratik olarak yapılmasından do...
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Ancak n...
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'ya giderken mecbur olarak Belen ilçesinden geçmeniz ve orada Belen tava yemeğini yemenizi şid...
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Diz...
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lezzet olsa da ülkenin her yöresinde yapılır yapımı oldukça kolay ve pratiktir ekonomik bir salata...
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuzun dinç kalmasını sağlayan önemli bir öğün olmaktadır. Enerjili bol bir güne başlamak için A...
Niğde Usulü Söğürme
Niğde Usulü Söğürme
Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri olan yemek tarifleri illere göre farklılık göstermektedir. Bunl...
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze yada kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğ...
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti gibi olmaz). Yarım ...
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi kendine hayran bırakı...
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüket...
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve...
Devamını Oku
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Arap Tava
Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 ols...
Devamını Oku
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlay...
Devamını Oku
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava
Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'y...
Devamını Oku
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Ke...
Devamını Oku
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lez...
Devamını Oku
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuz...
Devamını Oku
Niğde Usulü Söğürme
Niğde Usulü Söğürme
Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır....
Devamını Oku
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmak...
Devamını Oku
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz...
Devamını Oku
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle k...
Devamını Oku
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta
Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan...
Devamını Oku
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin içeriğin...
Devamını Oku
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri...
Devamını Oku
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısır...
Devamını Oku
Yöresel Yemekler
Yöresel Yemekler
Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginli...
Devamını Oku
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulyeleri pir...
Devamını Oku
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği, Pek çok yörede olduğu gibi Bingöl yöresinde de yaz ve kış zamanlarında yenilen yemekler oldukça farklılık gösterir. Yöre yeme...
Devamını Oku
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Ankara usulü Beypazarı güveci, Anadolu, binlerce yıldır içinde çoğu devlet barındırmış ve her devletten bize tarihi zenginlikler kalmıştır. Mutfak kü...
Devamını Oku
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası; Bu salatayı seneler önce Denizli’de bir lokantada yemiştim.Garsona, güzel bir tadı var ismi nedir bunun, diye sormuştum...
Devamını Oku

 

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Belen Tava
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
Niğde Usulü Söğürme
Hatay Usulü Kolay Muhammara
Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
Kilis Usulü Oruk Kebabı
Rize Usulü Çırıhta
Karaman Usulü Et Tarhanası
Mardin Usulü Maldum
Kars Usulü Hangel Yemeği
Adana Usulü Süllüm
Yöresel Yemekler
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Ankara Usulü Beypazarı Güveci
Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası
Isparta Usulü Nokul
Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı
Adana Usulü Mercimekli Sıkma
Konya Usulü Zerde Tatlısı
Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
Konya Usulü Tirit
Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı
Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı
Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
Popüler İçerik
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası
Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin ...
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği
Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars ...
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm
Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapıl...
Yöresel Yemekler
Yöresel Yemekler
Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginliğidir...
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulye...
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
Bingöl Usulü Keldoş Yemeği, Pek çok yörede olduğu gibi Bingöl yöresinde de yaz ve kış zamanlarında yenilen yemekler oldukça farklılık gösterir. Yöre ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
Hatay Usulü Arap Tava
Hatay Usulü Biberli Ekmek
Hatay Usulü Belen Tava
Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yöresel Yemekler Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Yöresel Yemekler Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018