Hatay Usulü Babagannuş Hatay Usulü Babagannuş, yöresel olarak ismi değişen babagannuş Akdeniz yöresine ait özellikle Hatay, Adana, Gaziantep, Mersin gibi şehirlerimiz de yapılan bir salata yemeğidir. Bir diğer adı abagannuştur. Yapılışı da tıpkı ismi gibi yöresel olarak değişiklik göstermektedir. Araplara özgü bir yemek olarak Türk mutfağına geçmiştir.
Hatay Usulü Babagannuş, gerekli malzemeler; - 4 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 4 adet dolmalık kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı; Patlıcanların üzerine delik delerek, diğer malzemeleri de olduğu gibi zaman zaman çevirerek 200 derece de ısıtılmış fırında közleyin. Sebzeler yumuşayıp kabukları soyulacak kıvama geldiği zaman fırından çıkartın. Soğuyana kadar bekleyin, soğuduktan emin olduktan sonra sebzelerin kabuklarını soyun. Kabukları soyulan sebzeler, bir bıçak yardımı ile incecik doğrayın. İçerisine dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırıldıktan sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun. Son Güncelleme : 01.12.2018 19:44:31 Hatay Usulü Babagannuş ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Hatay Usulü Babagannuş" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte | Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zamanda etli ve etsiz olabilmektedir. Şanlı Urfa'ya özgü bu lezzetin her iki çiğ köftesi de son d... |  | Hatay Usulü Arap Tava | Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 olsun hemen duzenlıyorum hatay usulü Arap TavaBu yemek Hatay’da pratik olarak yapılmasından do... |  | Hatay Usulü Biberli Ekmek | Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Ancak n... |  | Hatay Usulü Belen Tava | Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'ya giderken mecbur olarak Belen ilçesinden geçmeniz ve orada Belen tava yemeğini yemenizi şid... |  | Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme | Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Diz... |  | Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası | Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lezzet olsa da ülkenin her yöresinde yapılır yapımı oldukça kolay ve pratiktir ekonomik bir salata... |  | Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli | Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuzun dinç kalmasını sağlayan önemli bir öğün olmaktadır. Enerjili bol bir güne başlamak için A... |  | Niğde Usulü Söğürme | Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri olan yemek tarifleri illere göre farklılık göstermektedir. Bunl... |  | Hatay Usulü Kolay Muhammara | Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze yada kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğ... |  | Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe | Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti gibi olmaz). Yarım ... |  | Kilis Usulü Oruk Kebabı | Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi kendine hayran bırakı... |  | Rize Usulü Çırıhta | Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüket... | | | Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte | | Hatay Usulü Arap Tava | | Hatay Usulü Biberli Ekmek | | Hatay Usulü Belen Tava | | Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme | | Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası | | Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli | | Niğde Usulü Söğürme | | Hatay Usulü Kolay Muhammara | | Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe | | Kilis Usulü Oruk Kebabı | | Rize Usulü Çırıhta | | Karaman Usulü Et Tarhanası | | Mardin Usulü Maldum | | Kars Usulü Hangel Yemeği | | Adana Usulü Süllüm | | Yöresel Yemekler | | Ordu Usulü Pancar Diblesi | | Bingöl Usulü Keldoş Yemeği | | Ankara Usulü Beypazarı Güveci | | Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası | | Isparta Usulü Nokul | | Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı | | Adana Usulü Mercimekli Sıkma | | Konya Usulü Zerde Tatlısı | | Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı | | Konya Usulü Tirit | | Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı | | Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı | | Isparta Usulü Yalvaç Güllacı | Popüler İçerik | Karaman Usulü Et Tarhanası Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin ... | Mardin Usulü Maldum Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir ... | Kars Usulü Hangel Yemeği Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars ... | Adana Usulü Süllüm Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapıl... | Yöresel Yemekler Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginliğidir... | |