Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü etli samsak tavası, Bu yemek Gümüşhane yöresine aittir.Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler sayesinde çok vitamin mineral ve protein kaynağıdır. Sofralarımızın tacıdır. Enerji verir.

Gümüşhane usulü etli samsak tavasının malzemeleri:
l>
  • 1 Kilo kuzu başı eti
  • 15 Adet arpacık soğan
  • 12 Diş sarımsak
  • 3-4 Adet yeşil biber
  • 1 Adet kırmızı Arnavut biberi
  • 1-5 Yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 Yemek kaşığı nar ekşisi
  • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe göre karabiber
  • Pul biber
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • Gümüşhane usulü samsak tavanın yapılışı:

    Sivri biberlerimizin ve Arnavut biberlerimizi temizleyelim. Temizlediğimiz biberleri büyük büyük yuvarlak şekilde doğrayalım. Sonrasında arpacık soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Sarımsaklarımızı da doğradıktan sonra sıvı yağımızı derin bir tencereye koyup kızdıralım. Etimizi ve arpacık soğanlarımızı ilave edelim. Orta ateşte sote yapalım ve 8-10 dakika yavaş yavaş karıştıralım. Salçamızı, tuzu, karabiberi ve pul biberimizi ekleyelim. Ekledikten sonra sarımsaklarımızı ve biberlerimizi ilave edelim. Ettikten sonra 2-3 dakika daha kavuralım. Sonra sıcak suyumuzu ekleyelim. Ocağımızın altını kısalım ve tenceremizin üstünü örtelim. Sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Etlerimiz iyice piştikten sonra üstüne nar eksisi ilave edelim.
    Bir kaç dakika sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakalım. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun..

    Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası Yorumları

    şifre Kırmızı sayı

    0 Yorum Yapılmış "Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası"

    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
    Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
    Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
    Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zamanda etli ve etsiz olabilmektedir. Şanlı Urfa'ya özgü bu lezzetin her iki çiğ köftesi de son d...
    Hatay Usulü Arap Tava
    Hatay Usulü Arap Tava
    Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 olsun hemen duzenlıyorum hatay usulü Arap TavaBu yemek Hatay’da pratik olarak yapılmasından do...
    Hatay Usulü Biberli Ekmek
    Hatay Usulü Biberli Ekmek
    Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait özel olarak kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Ancak n...
    Hatay Usulü Belen Tava
    Hatay Usulü Belen Tava
    Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'ya giderken mecbur olarak Belen ilçesinden geçmeniz ve orada Belen tava yemeğini yemenizi şid...
    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinlikle denemenizde yarar var çok güzel bir ana yemek tarifi çünkü.Diyarbakır Usulü Patlıcan Diz...
    Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
    Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
    Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lezzet olsa da ülkenin her yöresinde yapılır yapımı oldukça kolay ve pratiktir ekonomik bir salata...
    Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
    Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
    Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuzun dinç kalmasını sağlayan önemli bir öğün olmaktadır. Enerjili bol bir güne başlamak için A...
    Niğde Usulü Söğürme
    Niğde Usulü Söğürme
    Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri olan yemek tarifleri illere göre farklılık göstermektedir. Bunl...
    Hatay Usulü Kolay Muhammara
    Hatay Usulü Kolay Muhammara
    Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmaktadır. Ana malzemeleri genel olarak taze yada kurutulmuş acı biber, öğütülmüş olan ceviz, öğ...
    Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
    Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
    Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz ama et geç piştigi için sebzeler yanabilir. Aynı zamanda gerçek lezzeti gibi olmaz). Yarım ...
    Kilis Usulü Oruk Kebabı
    Kilis Usulü Oruk Kebabı
    Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle kendine has bir tadı olan bir yemek tarifidir. Bu yemek gerçekten de herkesi kendine hayran bırakı...
    Rize Usulü Çırıhta
    Rize Usulü Çırıhta
    Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan sonra üzerine reçel dökülerek yenilir. Bu yörenin insanları bu tatlı türünü çok fazla tüket...
    Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
    Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
    Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve...
    Devamını Oku
    Hatay Usulü Arap Tava
    Hatay Usulü Arap Tava
    Evet farkındayım hemen düzenliyorum ya kendim yazıyorum da bilgisayar yanımda değil şu anda telefondan yazıyorum. Kendim yazmadan özgünlük oranı nasıl %100 ols...
    Devamını Oku
    Hatay Usulü Biberli Ekmek
    Hatay Usulü Biberli Ekmek
    Hatay Usulü Biberli Ekmek, biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına özgü güzel bir tarif olarak biliniyor fakat, Antakya’da dahi değişik şekillerde hazırlay...
    Devamını Oku
    Hatay Usulü Belen Tava
    Hatay Usulü Belen Tava
    Hatay Usulü Belen Tava, Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in ülkemizin genelinde ün yapmış yemeğidir. Zaten batı tarafından Antakya'y...
    Devamını Oku
    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Ke...
    Devamını Oku
    Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
    Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
    Gaziantep usulü gavur dağı salatası, çok sevilen salata türlerinden biridir hemen her yemeğin yanında rahatlıkla servis edilebilir Gaziantep e özgü bir lez...
    Devamını Oku
    Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
    Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
    Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli, Kurutulmuş incir reçeli ile güne başlamak hem pozitif yansır hemde kişiyi zinde tutmaktadır. Kahvaltı özellikle vücudumuz...
    Devamını Oku
    Niğde Usulü Söğürme
    Niğde Usulü Söğürme
    Niğde usulü Söğürme, Her yörenin kendine özgü yemek tarifleri bulunmaktadır. Birçok yöre yemekleri ile tanınmakta ve bu özelliği ile turist kazanmaktadır....
    Devamını Oku
    Hatay Usulü Kolay Muhammara
    Hatay Usulü Kolay Muhammara
    Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu’nun bir çok yerinde yapılmak...
    Devamını Oku
    Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
    Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
    Kahramanmaraş usulü eli böğründe, 1 kg kuzu eti(bu yemek kesinlikle kuzu etinden yapılır. Kuzu etinin özelliği çabuk pişmesidir. Dana etinden de yapabilirsiz...
    Devamını Oku
    Kilis Usulü Oruk Kebabı
    Kilis Usulü Oruk Kebabı
    Kilis usulü Oruk Kebabı, adından da anlaşılacağı gibi Kilis yöresine ait olan içeriğinde kullanılan malzemelerin yemeğe vermiş olduğu ayrı bir lezzetle k...
    Devamını Oku
    Rize Usulü Çırıhta
    Rize Usulü Çırıhta
    Rize Usulü Çırıhta, Rize yöresinde yapılmakta olan hamur tatlısı olarak bilinir. Lokma’ya benzer bir tadı vardır. Yuvarlak şekil verilerek kızartıldıktan...
    Devamını Oku
    Karaman Usulü Et Tarhanası
    Karaman Usulü Et Tarhanası
    Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin içeriğin...
    Devamını Oku
    Mardin Usulü Maldum
    Mardin Usulü Maldum
    Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiye...
    Devamını Oku
    Kars Usulü Hangel Yemeği
    Kars Usulü Hangel Yemeği
    Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri...
    Devamını Oku
    Adana Usulü Süllüm
    Adana Usulü Süllüm
    Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısır...
    Devamını Oku
    Yöresel Yemekler
    Yöresel Yemekler
    Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginli...
    Devamını Oku
    Ordu Usulü Pancar Diblesi
    Ordu Usulü Pancar Diblesi
    Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulyeleri pir...
    Devamını Oku
    Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
    Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
    Bingöl Usulü Keldoş Yemeği, Pek çok yörede olduğu gibi Bingöl yöresinde de yaz ve kış zamanlarında yenilen yemekler oldukça farklılık gösterir. Yöre yeme...
    Devamını Oku
    Ankara Usulü Beypazarı Güveci
    Ankara Usulü Beypazarı Güveci
    Ankara usulü Beypazarı güveci, Anadolu, binlerce yıldır içinde çoğu devlet barındırmış ve her devletten bize tarihi zenginlikler kalmıştır. Mutfak kü...
    Devamını Oku

     

    Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
    Hatay Usulü Arap Tava
    Hatay Usulü Biberli Ekmek
    Hatay Usulü Belen Tava
    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
    Gaziantep Usulü Gavurdağı Salatası
    Adana Usulü Kurutulmuş İncir Reçeli
    Niğde Usulü Söğürme
    Hatay Usulü Kolay Muhammara
    Kahramanmaraş Usulü Eli Böğründe
    Kilis Usulü Oruk Kebabı
    Rize Usulü Çırıhta
    Karaman Usulü Et Tarhanası
    Mardin Usulü Maldum
    Kars Usulü Hangel Yemeği
    Adana Usulü Süllüm
    Yöresel Yemekler
    Ordu Usulü Pancar Diblesi
    Bingöl Usulü Keldoş Yemeği
    Ankara Usulü Beypazarı Güveci
    Şanlıurfa Usulü Bostana Salatası
    Isparta Usulü Nokul
    Erzincan Usulü Gasefe Tatlısı
    Adana Usulü Mercimekli Sıkma
    Konya Usulü Zerde Tatlısı
    Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı
    Konya Usulü Tirit
    Konya Usulü Galle Kabak Tatlısı
    Şanlıurfa Usulü Şire Bulamacı
    Isparta Usulü Yalvaç Güllacı
    Popüler İçerik
    Karaman Usulü Et Tarhanası
    Karaman Usulü Et Tarhanası
    Karaman Usulü Et Tarhanası, Bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Tarhana yemeğinin ...
    Mardin Usulü Maldum
    Mardin Usulü Maldum
    Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir ...
    Kars Usulü Hangel Yemeği
    Kars Usulü Hangel Yemeği
    Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait bir çok yemek tarifi ve bir çok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars ...
    Adana Usulü Süllüm
    Adana Usulü Süllüm
    Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapıl...
    Yöresel Yemekler
    Yöresel Yemekler
    Yöresel yemekler, şehirlerine has tariflere sahiptir. Türk mutfağını farklı kılan, dünya mutfağında 3. sıraya taşıyan şey bu yöresel tat zenginliğidir...
    Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
    Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte
    Hatay Usulü Arap Tava
    Hatay Usulü Biberli Ekmek
    Hatay Usulü Belen Tava
    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme
    Gizlilik İlkeleri
    Güvenlik İlkeleri
    Yöresel Yemekler Forumları
    Bizimle İletişime Geçin
    Site Haritası
    Facebook
    Twitter
    Google+
    Pinterest
    Instagram
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik İlkeleri
    Güvenlik İlkeleri
    Yöresel Yemekler Forumları
    Bizimle İletişime Geçin
    Site Haritası
    Sosyal Medya
    Facebook
    Twitter
    Google+
    Pinterest
    Instagram
    Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Eylül - 2018