Bursa Usulü Etli Kereviz

Bursa usulü etli kereviz, adında da anlaşılabileceği gibi ülkemizde Bursa'ya özgü lezzetlerden biridir. Bursa'ya giden ve bu lezzeti tadan insanlar son derece hayranlıklarını bırakarak dönmektedir. İçerisindeki etin ağızda dağılması ve kişiye verdiği lezzet, kişileri oldukça etkilemektedir. Bursa'ya özgü olan etli kereviz yemeği herkes tarafından yapılamayan bir yemektir.
Son derece zor yapılışı ve aynı zamanda içerisinde kullanılan malzeme çeşitliliğinin fazla olması nedeni ile insanlar bu yemekten uzak durmaktadır. Fakat bu tarifimizde oldukça kolay bir şekilde sadece bazı malzemelerin hazırlanması ve küçük uğraşlar sonrasında bu mükemmel yemeği sizlerde ister aileniz için ister misafirleriniz için yaparak onları kolayca büyüleyebilirsiniz. Etli kereviz yemeği aslında herkes tarafından yapılabilen bir yemektir. Fakat belirtmek isterim ki yapılan etli kereviz yemeği hiçbir zaman Bursa'dan daha güzel yapılamamaktadır. Bazen etli kereviz yemeğinde kıvamın tutturulamaması ya da etin tam olarak pişirilememesi nedeni ile lezzeti ortaya çıkmamaktadır. Fakat artık sizler de Bursa'ya özgü olan etli kereviz yemeğini Bursa'da yapılan etli kerevizden farksız yapabilirsiniz. Bunun için vereceğim malzemeleri tam oranında ayarlayarak yapabilirsiniz. Şimdi Etli kereviz yemeği için gerekli olan malzemelerden bahsederek yapılışına geçebiliriz.

Bursa Usulü Etli Kereviz Malzemeleri

  • Beş adet orta boy kereviz,
  • Yarım kilo kuşbaşı et,
i>İki kilo kuru soğan,
  • Bir adet havuç,
  • Bir kilogram patates,
  • Üç Adet orta boy sivri biber,
  • Bir miktar sıvı yağı ya da tereyağı,
  • Bir yemek kaşığı salça,
  • Yarım limon ya da bir yemek kaşığı limon suyu,
  • Bir tatlı kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber
  • İki su bardağı et suyu,
  • İki diş ya da istenilen miktarda sarımsak,
  • Birkaç dal maydanoz,
  • Son olarak yüz gram kaşar rendesi
  • Bursa Usulü Etli Kereviz Nasıl Yapılır?


    Adım 1: Etli kereviz yemeğinin yapılışında ilk aşama yıkanabilen sebzelerin tümünün temiz bir şekilde yıkanmasıdır. Bu durum hijyen açısından çok önemlidir. Öncelikle kerevizlerin tümünü soyarak ortadan ikiye bölünür. Bölünen kerevizlerin içlerini temiz bir şekilde oyunuz. Burada bir süre sonra kerevizler kararacaktır. Bu durumun önüne geçmek için limonlu suyun içerisine atabilirsiniz.

    Adım 2: Kerevizlerin içerisinde çıkan parçaları küçük küçük tanecikler şeklinde doğrayın. Ardından havuçları ve patatesleri de temiz bir şekilde yıkayıp soyarak aynı şekilde doğrayın ve ayrı ayrı kaplarda muhafaza edin.

    Adım 3: Üçüncü adımımızda sıra etlerde yapılacak işlemlerdedir. Bu aşamada bir tava içerisine bir miktar yağ koyarak yağı iyice kızdırın. Yağ tam olarak kızdıktan sonra içerisine kuşbaşı etleri atın ve kavurmaya başlayın. Bir süre sonra etler suyunu bırakacaktır. Daha sonra ise etlerin tekrar suyunu çektiğini göreceksiniz. Bu aşamada içerisine havuç ve soğanları ilave ederek bol bol karıştırın ve kavurmaya devam edin.

    Adım 4: bu aşamada kavrulmaya devam eden et ve havuçlar içerisine sarımsakları ince ince kıyarak ilave edin. Aynı zamanda karıştırarak domatesleri biberleri de ekledikten sonra bir süre karıştırdıktan sonra üzerine malzemelerde bahsettiğimiz kadar salça ekleyin. Ardından tuzu ve iki bardak sıcak suyu ekleyin ve pişirmeye devam edin.

    Adım 5: Artık yemeğimizin pişmesine az kaldı kerevizleri ve patatesleri kızartın. Bu aşamada ise tüm malzemeleri karıştırın ve maydanozu ilave edin. Daha sonra ise kaşar rendesini ekleyerek afiyetle servis edebilirsiniz.
    20.01.2024 14:20:57
    Bursa Usulü Etli Kereviz ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

    Sayfayı Düzenle

    Bursa Usulü Etli Kereviz Yorumları

    Kırmızı sayıyı girin

    0 Yorum Yapılmış "Bursa Usulü Etli Kereviz"
    Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

    Kastamonu Usulü Banduma

    Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has l...
    Devamını Oku

    Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

    Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukla...
    Devamını Oku

    Konya Usulü Bamya Tarifi

    Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği ço...
    Devamını Oku

    Çanakkale Usulü Tumbi

    Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve...
    Devamını Oku

    Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

    Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. ...
    Devamını Oku

    Gaziantep Usulü Antep Kebabı

    Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında...
    Devamını Oku

    Balıkesir Usulü Çalkama

    Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça fayd...
    Devamını Oku

    Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

    Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler ...
    Devamını Oku

    Kayseri Usulü Mantı

    Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat ma...
    Devamını Oku

    Adana Kebabı

    Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarak da yiyebilirsiniz. Anadolu'nun vaz geçilmez lez...
    Devamını Oku

    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme

    Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinl...
    Devamını Oku

    Mardin Usulü Maldum

    Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiy...
    Devamını Oku

    Karaman Usulü Et Tarhanası

    Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası...
    Devamını Oku

    Adana Usulü Süllüm

    Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısı...
    Devamını Oku

    Hatay Usulü Kolay Muhammara

    Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu'nun birçok yerinde yapılmak...
    Devamını Oku

    Isparta Usulü Nokul

    Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı. Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın ...
    Devamını Oku

    Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte

    Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zama...
    Devamını Oku

    Kars Usulü Hangel Yemeği

    Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait birçok yemek tarifi ve birçok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri v...
    Devamını Oku

    Isparta Usulü Yalvaç Güllacı

    Isparta Usulü Yalvaç Güllacı hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, Isparta ...
    Devamını Oku

    Denizli Usulü Bediren

    Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit...
    Devamını Oku

     

    Popüler İçerik
    Kastamonu Usulü Banduma
    Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
    Konya Usulü Bamya Tarifi
    Çanakkale Usulü Tumbi
    Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
    Son Forum Konuları
    Yardım Sayfaları
    Gizlilik Politikası  
    Çerez (Cookie) Politikası
    Güvenlik Politikası
    Bizimle İletişime Geçin
    Forumlar
    Site Haritası
    Feed
    Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
    Ocak - 2024