İlk olarak pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletilmelidir. Daha sonra bekletilen pirinçler yıkanarak süzülmelidir. Tencereye 300 gram tereyağı koyulur ve 3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ile pirinçler ilave edilmelidir.
Tencerede 5 dakika bütün malzemeler kavrulur. Üstüne bir su bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılır ve dinlenmeye alınır. 30 dakika et yağ ile kızartılmalıdır. Soğanlar ince ince kıyılarak tencereye atılır. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Kalan sıcak suda ilave edilir ve et kaynamaya başladıktan sonra üzerine tepsi yerleştirilir. Pirinçler temiz bir bez torbaya koyularak tepsinin üzerine yerleştirilir. Tencerenin kapağı kapatılmalıdır ve kapak kenarları hamur ile sıvanmalıdır ki hava almasın. Bir parmak sığacak kadar delik bırakılmalıdır. Bırakılan delik ise buhar çıkması için olmaktadır ve kısık ateşte 4 saat pişirilmelidir. Daha sonra süre dolunca ocaktan alınır ve sıcak servis yapılır.