Hatay Usulü Hettüş, adından da anlaşılacağı gibi Hatay iline ait olan bir salata tarifi olarak bilinmektedir. Bu salatanın içerisinde kullanılan yeşilliklerin oluşturmuş olduğu ayrı bir lezzet diğer salatalardan farklı olarak eşsiz bir lezzet ortaya koyar. Hettüş salatasının içerisinde kullanılan semizotu ve her yemeğe, salataya ayrı bir lezzet oluşturan zeytinyağı kullanımı bu salata da ayrı bir tat oluşturur.
Bu damak tadını herkesin tatması gerekir. Bu makalemizde Hatay usulü hettüş salatası nasıl yapılır, içerisinde hangi malzemeler kullanılır. Bu şekilde tarif oluşturacağız. Hepinize kolay gelsin.
- 3 dilim bayat ekmek
- 2 adet küçük boy kuru soğan
- 1 deste semizotu
- 2 adet domates
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sirke ve tuz
Hatay Usulü Hettüş Nasıl Yapılır?
Taze olarak alınan ya da bahçeden toplanan semizotunu yıkayıp yapraklarını ayıklayalım. Üç dilim bayat ekmeği ve kabukları soyulan kuru soğanları ince ince kıyalım. Bir tabak içerisinde karıştırarak üzerinden 1 tatlı kaşığı sirkeyi gezdirelim. Domatesleri küp-küp doğrayarak salata tabağına ilave edelim. Daha sonra ise semizotu yapraklarını ilave edelim. Zeytinyağı, limon suyunu ve tuzu da ilave ederek karıştıralım. Salatanın servise sunulması için hazır durumdadır.
Afiyet olsun. Hepinize.