Domatesler, biberler, soğanlar, sarımsaklar uyum içinde yerlerini almalıdır.
Çünkü bu tarifte görsel sunum çok önemlidir. Bu yemekte kuzu eti olmalıdır. Bu yemeğin lezzetini veren kuzu etidir. Maraşlı ustalar bu tarifi kuzunun kol etinden yaparlar. Eti küp-küp doğrayıp tepsimize yerleştirelim. Domatesleri sekiz parçaya bölelim. Soğanlar (Arpacık soğan olduğu için küçüklerdir.) kabuğu soyalım. Soğanlar bütün kalsın. Biberleri de 3-4 parçaya bölerek bütün malzemeleri tepsiye yerleştirelim. Tepsinin en ortasına sarımsakları koyalım. Etin üstüne kuyruk yağı ekleyelim. Baharatları ve tuzu üstlerine serpiştirelim. Pişirmek için fırına verelim. Evde elektrikli fırında pişireceksek 180 derecede yarım saat yeter.
Afiyet olsun.