Kars Usulü Hangel Yemeği

Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait birçok yemek tarifi ve birçok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri ve boş mantısı yani hangel yemeği ile meşhurdur. Hengel, hingel veya hangel de denilen bu yemek bir mantı türüdür fakat bilindiği gibi içi etli veya patatesli değil tamamen içi boş bir mantı olmasi bu yemeğin özelliğidir.
Şimdi Kars yöresine ait olan hangel yemeği tarifi sizlerle buluşuyor.

Kars Usulü Hangel Yemeği Malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 büyük kuru soğan
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Haşlamak için bol su
Hazırlanması; derin bir kaba 5 bardak unu koyalım. Her hamur hazırlanmasında olduğu gibi un çukur hale getirilir ve içerisine 2 yumurta eklenir ve parmak uçları ile yumurtalar ezilerek unla birleştirilir. Üzerine yavaş yavaş ılık su eklenerek yine parmak uçları ile karıştırmak gerekir. Hamur hazırlanırken en önemli nokta, havuz şeklinde olan una malzemeleri yavaş yavaş yedirilmeli ve tuz en son eklenmelidir. Tuzu da eklenen hamur, sert bir kıvamında yoğurulur. Yoğurulan hamur üstü kapatılarak yaklaşık 10-15 dakika dinlenmesi gerekir. Dinlenen sert hamuru 5 eşit parça halinde ayrılır ve geniş bir tezgâha un serpilerek oklava yardımı ile yuvarlak yufka büyüklüğünde fakat yufkadan daha kalın bir hamur açılır.
Açılan bu yufkalar bıçak yardımı ile baklava gibi kesilir. En kolay kesme yöntemi hamuru önce dörde bölünür ve bölünen her parçayı tekrar tekrar dörder parçalar halinde küçük kutucuklar olana kadar kesilmesi gerekir. Kesilen bu hamurlar hafif un serpilerek bir köşede bekletilir. Derin bir tencereye bol su eklenir ve 1 çay kaşığı tuz atılır kanaması beklenir. Kaynayan suyun içine bu hamurlar eklenir ve pismesi beklenir. Hamurlar pişirken sarımsaklar sorulur ve havanda tuz eklenerek ezilir. Sarımsaklar kesinlikle lezzeti açısından havanada parçalanması çok daha iyi sonuçlar elde etmek için en uygun yöntemdir. Ezilen sarımsaklar yoğurt ile karıştırın ve sarımsaklı yoğurt hazırlanmış olur. Haşlanmayı bekleyen hamurlar arada bir karıştırılır ve pişirildiğinden emin olunduğu zaman geniş ve derin bir kaba süzülür ve alınır. Hamurların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüyor ve başka bir kapta sıvı yağ ve tereyağı eklenir. Kuru soğanlar piyazlık şekilde kesilir ve ısıtılmış yağda 15 dakika kavrulur içerisine pul biber eklenir ve yağ ocaktan alınır. Soğanlı sos, yoğurtlu hamurların üzerine dökülür ve sıcak veya soğuk servis edilmektedir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 08:23:02
Kars Usulü Hangel Yemeği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kars Usulü Hangel Yemeği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kars Usulü Hangel Yemeği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kastamonu Usulü Banduma

Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has l...
Devamını Oku

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukla...
Devamını Oku

Konya Usulü Bamya Tarifi

Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği ço...
Devamını Oku

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve...
Devamını Oku

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. ...
Devamını Oku

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında...
Devamını Oku

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça fayd...
Devamını Oku

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler ...
Devamını Oku

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat ma...
Devamını Oku

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarak da yiyebilirsiniz. Anadolu'nun vaz geçilmez lez...
Devamını Oku

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinl...
Devamını Oku

Mardin Usulü Maldum

Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiy...
Devamını Oku

Karaman Usulü Et Tarhanası

Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası...
Devamını Oku

Adana Usulü Süllüm

Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısı...
Devamını Oku

Hatay Usulü Kolay Muhammara

Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu'nun birçok yerinde yapılmak...
Devamını Oku

Isparta Usulü Nokul

Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı. Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın ...
Devamını Oku

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte

Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zama...
Devamını Oku

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, Isparta ...
Devamını Oku

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit...
Devamını Oku

Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı

Hatay usulü güveçte tepsi kebabı, Hatay yöresine ait eşsiz lezzetlerden biridir pilavların yanına çok yakışan bir yemek türüdür hemen herkes tarafından çok s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024