Kastamonu Usulü Banduma

Kastamonu Usulü Banduma, Karadeniz'de tirit olarak bilinmekle birlikte Kastamonu'da banduma olarak isim verilen çok özel bir tarif. Her yörenin kendine has lezzetleri bulunmaktadır. Banduma ise Kastamonu yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle hindi etinden yapılır. Bu sayede farklı bir lezzet masalarımızdaki yerini alır. Bu özel tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Kastamonu Usulü Bandumanın Malzemeleri

  • 2 su bardağı hindi suyu
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 adet hindi göğsü
  • 2 demet maydanoz sapı
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 240 gr tereyağı
  • Yufka (Bandumaya özgü elde açılan yufka kullanabileceğiniz gibi hazır yufkayı enine kesip katlayıp tekrar kalın bir şekilde keserek de kullanabilirsiniz)

Kastamonu Usulü Banduma Nasıl Yapılır?


İlk olarak hindi etlerini derin bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Soğanı iri iri parçalar halinde doğrayıp maydanoz saplarıyla birlikte tencereye ekleyin, üstüne de karabiber ilave edip haşlanmaya bırakın. Hindi etinin haşlanması bittikten sonra ayrı bir kaba alıp ve hindi etlerini küçük parçalar şeklinde didin. Tenceredeki hindi suyunun içine eklediğiniz soğan ve maydanoz saplarını ayırıp süzün ve ayrı bir tencereye alın. Bir tavaya tereyağını koyup eritin. Önceden ayrı bir tencereye aldığınız hindi suyunu kaynatın. Daha sonra bandumaya özgü yufkaları veya hazır yufkadan hazırladığınız yufkayı kaynattığınız hindi suyuna batırın.
Hazırladığınız hindi suyuna batırdığınız yufkaları bir tepsiye dizin. Bu işlemi tepsinin ortasından başlayarak yapın bu şekilde yuvarlak bir şekil verin. Daha sonra yufkalarını üzerine tavada erittiğiniz tereyağını dökünsonra hazırladığınız cevizleri serpin. Aynı şekilde yufkalar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha önceden küçük parçalara ayırdığınız hindi etlerini üzerine serpiştirin. Artan tereyağını da bandumanın üzerine döktükten sonra kalan cevizleri de serpin. Kastamonu yöresine ait bandumayı harika bulacaksınız.

Afiyet olsun.
21.01.2024 02:46:14
Kastamonu Usulü Banduma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kastamonu Usulü Banduma Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kastamonu Usulü Banduma"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte

Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte; ülke olarak mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip bir ülkeyiz. Dünya genelinde herkesin ağız tadı olarak hem fikir oldukla...
Devamını Oku

Konya Usulü Bamya Tarifi

Konya usulü bamya tarifi, bamya çorbası ve yemeği Konya yöresinde sıkça yapılan ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden biridir hem çorbası hem de yemeği ço...
Devamını Oku

Çanakkale Usulü Tumbi

Çanakkale usulü tumbi, Türk mutfağında ender yapılan yemektir. Çanakkale ilimize ait bir yemektir. Gurmeler açısından da vazgeçilmez bir yemektir. Vitamin ve...
Devamını Oku

Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte

Şanlı Urfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte, Çiğ köfte günümüzde olmazsa olmazlardan olup hemen hemen her insanın asla vazgeçmeyeceği bir yemek türü olmaktadır. ...
Devamını Oku

Gaziantep Usulü Antep Kebabı

Gaziantep Usulü Antep Kebabı, bu yemek ana malzemesi kıyma olan ve ihtişamı ile göz dolduran bir yemektir. Zengin Antep mutfağının başlıca yemekleri arasında...
Devamını Oku

Balıkesir Usulü Çalkama

Balıkesir Usulü Çalkama, Balıkesir yöresi yemeklerinden olan çalkama, ot içerikli bir yemektir. Çeşitli otlar kullanılarak yapılan bu yemek oldukça fayd...
Devamını Oku

Gümüşhane Usulü Etli Samsak Tavası

Gümüşhane usulü etli samsak tavası, bu yemek Gümüşhane yöresine aittir. Ama her bölgede yapılan yöresel bir yemektir ve çok lezzetlidir. İçindeki malzemeler ...
Devamını Oku

Kayseri Usulü Mantı

Kayseri usulü mantı, Kayseri yöresine ait tariflerden birisidir hemen herkesin çok sevdiği yemeklerden biridir herkes rahatlıkla yapabilir bu tarifi fakat ma...
Devamını Oku

Adana Kebabı

Adana kebabı, Adana'ya özgü bir lezzettir. Herkes tarafından bilinir ve çok sevilir. İsteğe göre dürüm olarak da yiyebilirsiniz. Anadolu'nun vaz geçilmez lez...
Devamını Oku

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme

Diyarbakır Usulü Patlıcan Dizme, Sizlere bugün Diyarbakır yöresine ait ve patlıcan dizme olarak bilinen bu lezzetli yemeğin tarifini vermek istiyoruz. Kesinl...
Devamını Oku

Mardin Usulü Maldum

Mardin usulü maldum, aslında çok fazla bilinmeyen ve oldukça lezzetli olan yiyecekler arasında yer almaktadır. Çok fazla yaygın olmayan bu yemeği bir kez yiy...
Devamını Oku

Karaman Usulü Et Tarhanası

Karaman Usulü Et Tarhanası, bu yemek tarifi adından da anlaşılacağı gibi Karaman yöresine ait olan eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Aynı zamanda Et tarhanası...
Devamını Oku

Adana Usulü Süllüm

Adana Usulü Süllüm, Adana yöresine özgü olan süllüm, ebegümeci denilen bitkinin kök ve sapı ile yapılan bir salata türüdür. Genellikle bulgur la yapılan kısı...
Devamını Oku

Hatay Usulü Kolay Muhammara

Hatay Usulü Kolay Muhammara, bu tarif Suriye, Halep halkının afiyetle tükettiği acılı bir ezme olarak bilinir. Şimdilerde Anadolu'nun birçok yerinde yapılmak...
Devamını Oku

Isparta Usulü Nokul

Isparta Usulü Nokul, Isparta ilinde eskiden genellikle ramazan bayramlarında yapılırdı. Bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilirdi. Isparta'nın ...
Devamını Oku

Şanlıurfa Usulü Etsiz Çiğ Köfte

Şanlıurfa usulü etsiz çiğ köfte, ülkemizde insanların en çok beğendiği çiğ köftelerin başında gelmektedir. Lezzet olarak oldukça etkileyici olan ve aynı zama...
Devamını Oku

Kars Usulü Hangel Yemeği

Kars Usulü Hangel Yemeği, Kars yöresine ait birçok yemek tarifi ve birçok o yöreye ait olan peynir, tatlı ve yemek tarifleri vardır. Özellikle Kars peyniri v...
Devamını Oku

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı

Isparta Usulü Yalvaç Güllacı hem görünüş hem de tat olarak çok farklı olan bu güllaç Yalvaç yöremizin önemli lezzetlerinden biri olmaktadır. Yalvaç, Isparta ...
Devamını Oku

Denizli Usulü Bediren

Denizli Usulü Bediren, Bediren, çitlemlik ağacının bahar aylarında tomurcuk oluşturan çiçeği olarak bilinmektedir. Taze halde yaprakları toplanarak bir çeşit...
Devamını Oku

Hatay Usulü Güveçte Tepsi Kebabı

Hatay usulü güveçte tepsi kebabı, Hatay yöresine ait eşsiz lezzetlerden biridir pilavların yanına çok yakışan bir yemek türüdür hemen herkes tarafından çok s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kastamonu Usulü Banduma
Adıyaman Usulü Patlıcan Köfte
Konya Usulü Bamya Tarifi
Çanakkale Usulü Tumbi
Şanlıurfa Usulü Yalancı Çiğ Köfte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024