Tarife ilk olarak bulgurları ılık suyla ıslatılır ve yaklaşık 20 dakika bekletilir. İnce ince doğranan soğanlar, ezilen sarımsaklar kırmızı biber, karabiber, kuru nane ve tuz bir arada su ilave edilerek güzelce. Bulgurlar yapışıp tutmaya başladıysa kıyma eklenmeye hazır olacaktır.
Kıyma da ilave edilerek bir süre de kıymayla birlikte yoğrulmaya devam edilmelidir. Son olarak ceviz içi de eklenir, tekrardan yoğurulmalıdır. Hazırlanan bu hamura elde köfte biçiminde şekil verilmelidir. Köfteler fırın tepsisine dizilir dilimlenmiş olan domates ve biberle süslenir. Köftelerin üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir 180 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir çok lezzetli yöresel bir yemek olmaktadır.