İlk olarak soğanı ince ince doğrayalım. Tereyağını bir tavaya alarak eritelim ve daha sonra soğanları ekleyerek sarartalım. Kuşbaşı etleri 15-20 dakika boyunca haşlayalım. Haşlanan etleri soğana ilave edelim.
Kabuğu soyulup kuşbaşı doğranmış olan kırmızı domatesleri ilave edelim. Tepelerini alıp dörde bölünmüş yeşil domatesi koyarak karıştıralım. 2 su bardağı et suyu ilave edelim. Altını açarak kaynamaya bırakalım. Domatesler yumuşamaya başladıktan sonra bulgur, tuz, karabiber ve pul biberi koyalım. Bulgurlar da pişince ateşten alalım ve servis yapmak için hazırlayalım. Servis yapılacağı zaman sarımsaklı yoğurdu üzerine dökelim ve servis yapalım. Böylece pratik bir şekilde hazırlamış ve sunmuş olursunuz.