Öncelikle bir tahtanın üzerinde kuzu budundan el ayası büyüklüğünden külbastılar çıkartın.
Niğde yöresinde bu külbastılara söğürme denilmektedir. Daha sonra ayırdığınız et parçalarını tek tek tuzlayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra büyük boy bir tepsiyi margarin yağı ile yağlayın. Tepsi daha önceden temizlenmiş yeşil biberleri dizin. Üzerine ayırdığınız ve tuzlanan etleri yerleştirin. Daha sonra arpacık soğanlarını tat vermesi için aralara yerleştirin. Arpacık soğanları bütün olarak yerleştirebileceğiniz gibi iki bölüp de yerleştirebilirsiniz. Soğanları yerleştirdikten sonra üzerine kekik ekiniz. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra odun ateşi ile yakılan fırında etler suyunu çekene kadar ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.