Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenerek tekrardan yıkanır. Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu ilave edilir. Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmeyecektir. En az 15 dakika suda bekletilmeli. Kuş üzümleri bir kâseye alınarak ılık suda bekletilmelidir. Pirinçler yıkanarak sıcak suda tuz eklenerek bekletilir. Tencereye tereyağı ve sıvı yağ ilave edilir. Soğanlar da eklenerek kavrulur. Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilmelidir. Yıkanan kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tavaya ilave edilir.
Karabiberi, yeni baharı, tuzu eklenir. Pirinçler de eklenerek suyu da ilave edilip kısık ateşte pişirilir. Hamsiler piştiğinde maydanoz eklenir biraz karıştırılır. Bor cam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler bor cam içerisine dizilir. İç harcı ilave edilir yine hamsi dizilir. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirilir. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 30 dakika kızarana kadar pişirilir. Ordu yöresine ait bu pilav afiyetle yenilmesi için servise sunulur.
Afiyet olsun.