Ordu Usulü Pancar Diblesi
Ordu Usulü Pancar Diblesi, Çeşitli sebzelerin yağda soğan ile kavrulmasıyla yapılan Karadeniz yöremize ait bir yemek. İnce ince doğranan taze fasulyeleri pirinçle pişirerek yapılan bir yemektir. Daha çok Ordu yöresinde ve çevresinde yapılan mahalli çok lezzetli bir yemek türüdür. Taze fasulye ile yapılanı pek meşhur olsa da karalahana ve kabak ile yapılanı da meşhurdur.
Karadeniz yöresinde beş çaylarında ikram edilmektedir. Ordu Usulü Pancar Diblesi; üç aşama da uzun bir süre pişen bir yemektir.
Gerekli malzemeler- 1 bağ pancar (Kara lahana)
- 1 buçuk bardak pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ordu Usulü Pancar Diblesi Nasıl Yapılır?
Öncelikle pancarımızı (Kara lahana) ince ince kıyıyoruz. Daha sonra tencerenin en altına pancarımızın yarısını ilave ediyoruz. Şimdi sıra pirinci ve orta büyüklükte doğranmış soğanları ilave etmekte. En üste ise kalan pancarı ilave edip tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte pişmeye bırakıyoruz. Tencerenin dibi tutmasın diye 1 çay bardağı su ilavesi yapmak doğru olur. Sonra ayrı bir yerde erittiğimiz ve karıştırdığımız yağları tencereye ilave edip 10-15 dakika arası pişmeye bırakıyoruz. İsteğe göre pul biber ilavesi yapabiliriz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 16:03:30
Ordu Usulü Pancar Diblesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|