Öncelikle geniş bir karıştırma kabının içerisine bulgur, isot, tuz, tarçın, dövülmüş et ile kıyma ve karabiber alınır ve yoğurmaya başlanır. Daha sonra azar azar su ilave edilerek kıvamlı bir hala getirilir. Ardından 2 çorba kaşığı unu ilave edip bir süre daha yoğurulur. Köfte istenilen kıvama geldikten sonra, harç tepsinin bir kenarına yığılır. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Daha sonra elimiz ile bastırarak inceltilir. Bu şekilde bütün köfte harcına şekil verdikten sonra, mümkün ise teflon bir tavaya sıvı yağ atılıp bir miktar kızdırılır. Eğer yağ yeterli kızgınlığa ulaşmaz ise köfteler içerisine çok fazla yağ çeker bu yüzden iyi ayarlamak gerekir. Daha sonra köfteler bu yağda pembeleşinceye kadar altı üstü çevrilerek kızartılır.
Afiyet olsun.