Karadeniz bölgesinde yabani otlardan çeşit çeşit yemek yapılmaktadır.
Bu yemeklerden birçoğu bilinmez. Şu anda anlatacağım tomara bitkisi de bunlardan bir tanesidir. Tomara bitkisi, bahar ayları geldiğinde dağlarda yetişmeye başlayan yabani bir ot çeşididir. Tomara bitkisinin yaprakları yemek yapımında kullanılır. Bu otun yapılışı börek şeklinde olduğu düşünülebilir ama farklıdır. İlk önce mısır unu ile hamur hazırlanır. Sonrasında ise tomara bitkisi toplandıktan sonra iyice yıkanarak ufak ufak doğranır. Daha sonra çelik tencere içine konularak suda haşlanır. Sonrasında mısır unu ile karıştırılır. Üzerine iki tane yumurta dökülerek karışım haline getirilir. Bir tavaya sıvı veya tereyağı yağ koyularak kızması beklenir. Hazırladığımız hamur ince bir şekilde şeklinde yapılarak tavaya konur. Üzerine hazırladığımız karışım içi eklenir.
Sonra bitkili hamurun altı ve üstü iyice kızartılır ve büyük bir tabakta servis yapılır.
Afiyet olsun.