Yemeğe başlamak için ilk olarak uşgunların kabuklarını soymalıyız. Kabukları soyulan uşgunlar minik minik doğranmalıdır. Evelik bitkisi de ayıklanarak yıkanır ve aynı şekilde minik minik doğranır. Bir tencere içerisine yağ koyularak soğanlar kavrulur. Daha sonra uşgunlar koyularak iyice pişirilmelidir.
Evelikler, salça, tuz ve kavurma eklenerek karıştırılır. Yemeğe su eklenerek birkaç taşım kaynatılmalıdır. Evelikler pişince yumurtalar içerisine kırılmalıdır. Tencerenin ağzı kapatılarak yumurtaların pişmesi beklenir. Yumurtalarda piştikten sonra ocaktan alınarak servis etmek için tabaklara koyulur. Tabağa alınan yemeğin üzerine ince kıyılmış kişniş serpilir. Kişniş koymamızın sebebi hem lezzet hem de koku vermesi amaçlı olmaktadır. Daha sonra sıcak sıcak servis yapılarak pratik bir şekilde hazırlanmış olur.