Yozgat Usulü Testi Kebabı
Yozgat usulü testi kebabı, Yozgat da yapılan ve sevilerek yenilen eşsiz lezzetlerden biridir testi de sunumu yapılır ve sunum açısından oldukça şık görülür yapımı çok zor olmayan tariflerden biridir Yozgat da testi kebabı yemeyen testi kebabı yemiş sayılmaz yolunuz düşünce mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.
Yozg
at usulü testi kebabı yapımı için gerekli malzemeler- Bir buçuk kilo orta yağlı koyun kuşbaşı
- İki çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir kilo kadar arpacık soğan
- Yarım çorba kaşığı domates salçası
- İki adet büyük olgun domates
- Kimyon bir tatlı kaşığı
- Karabiber bir tatlı kaşığı
- Tuz
Yozgat usulü testi kebabı nasıl yapılır?
Testi kebabı yapılışı için ilk olarak etler bir süzgeç içerisinde yıkanır ve kebap yapılacak olan testinin içerisine alınır etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur ardından yağ ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir ve arpacık soğanlar soyulur yıkanır ve testi içerisine ilave edilir iki adet domates soyulur doğranır ve onlarda salça ile testi içerisine ilave edilir tuz kimyon ve karabiber eklenir testinin ağzı kapatılır ve bir saat kadar pişirilir ardından ocaktan alınıp yarım saat dinlendirilir ve servis edilir.
21.01.2024 06:01:56
Yozgat Usulü Testi Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|